Museum voor overbodig beleid.

naar hoofdnavigatie | naar secundaire navigatie

homeBeleidsstukken • Met het CWI op vakantie

Met het CWI op vakantie

CIJFER : 9.4

Ouderen die na ontslag recht hebben op een WW-uitkering zijn vanaf een leeftijd van 60 jaar vrijgesteld van de sollicitatieplicht. Maar als ze eens wat langer dan de toegestane 20 vakantiedagen per jaar van huis willen, moeten ze speciale vakantiedagen aanvragen. Het CWI moet altijd weten waar ze zijn. Maar waarom zou dat moeten als ze toch niet meer hoeven solliciteren?

WW-gerechtigden moeten regelmatig een formulier invullen om hun uitkering te behouden. Dat betekent dat ze niet lang van huis kunnen zijn. En dat is precies de bedoeling. Het CWI wil namelijk weten waar de uitkeringsgerechtigden zijn en of ze zich actief beschikbaar houden voor de arbeidsmarkt.

Nu blijkt dat ook de 60 plussers regelmatig een formulier moeten indienen. En net als alle andere WW-gerechtigden speciaal toestemming moeten vragen wanneer zij langer dan twintig dagen op vakantie willen. En ook de bestemming vermelden graag. Het CWI is de enige instantie in Nederland die hiernaar vraagt. Deze maatregel wekt niet alleen ergernis bij de betrokkenen, maar brengt ook veel overbodige administratie met zich mee. ‘Regels zijn nu eenmaal regels’ aldus het CWI.

De museumdirectie vindt dat een voorbeeld van regels omwille van de regels. Overbodig dus. Knip de meldplicht voor 60 plussers er gewoon uit. Het bespaart de ouderen veel onnodige administratieve last en het CWI spaart tijd en geld. En dat is weer goed te gebruiken om mensen aan het werk te helpen.

Hoe overbodig vindt u dit beleidsstuk ?

Breng hieronder uw stem uit

( 1 = Waar maakt men zich druk over? ) ( 10 = Totaal overbodig! )

Mate van overbodigheid van dit beleidsstuk

Dit is een initiatief van het Programma Administratieve Lastenverlichting Burgers andere overheid

© museum voor overbodig beleid